И художниците от клуб „Емпатия”- Кубрат с подкрепяща дъга за Италия „Всичко ще бъде наред”

Светът преживява трудни дни. В Европа ситуацията не е по-различна. Новините, свързани с жертвите от коронавируса в Италия, са от тъжни по-тъжни. Болката на семействата дали жертва е неутешима. В дни на мъка и болка, подкрепата на всички е изключително важна. В нелеките дни за италианския народ, деца рисуват дъги, придружени с послание за надежда, за нови утрини без жертви, за хубави новини.   

Кампанията „Всичко ще бъде наред” набира скорост и извън Апенините. От всички краища на света детските рисунки, придружени с позитивни пожелания и послания, приковават вниманието на всички, макар и излъчени онлайн.

YouTube

Талантливите художници на клуб „Емпатия” Еля и Езел отправиха своите послания чрез тяхната пъстроцветна дъга и пожелаха всеки цвят да докосне по едно дете от Италия, всеки цвят да прегърне всяко дете, което трябва да се смее и да бъде здраво, за да следва и сбъдва мечтите си.

Еля и Изел са от село Бисерци. Учат в кубратското СУ „Христо Ботев”. Еля е в четвърти клас и от четири години е сред активните участници в инициативите на МКБППМН-Кубрат. Отлична ученичка и добрият пример по чувствителност и емпатия. Грижовна е и много помага на своята сестричка Изел, която е в първи клас и също като кака си обича да рисува през свободното си време. Тяхната първа творческа задача е рисунката им с пожелание час по-скоро децата да се върнат в класната стая и да няма тъжни деца по света. „Светът трябва да се смее за да бъдат щастливи всички деца”, по детски обобщават малките художници Еля и Изел.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе