Репортерите на клуб „Емпатия” към МКБППМН-Кубрат с награда от национален конкурс

В осмото издание на националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов”, репортерите на Клуб „Емпатия – Василена Тодорова и Албена Димитрова се класираха на второ място в раздел–колективно интервю. Седмокласничките се включиха в надпреварата с интервю посветено на лудогорската слава в женската борба –Тайбе Юсеин, която стана световен шампион и беше отличена за спортист на годината през миналата година.

Клуб „Емпатия” е традиционалист в престижния конкурс и дава висока оценка на организаторите, които създават пространство за извънкласна проява на децата и така формират у тях чувство на гражденственост и чувствителност по злободневни теми, касаещи не само света на подрастващите но и  цялото общество.

YouTube

Тази година в осмото издание се включиха 179 участници от 33 населени места с 309 публицистични творби.

Клуб „Емпатия” е създадена по идея на секретаря на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова, която ръководи и задава темите на извънкласната дейност на учениците, които от години с повишена активност подпомагат превантивно-образователната дейност на комисията.  Клубът е носител на много награди от различни национални конкурси, включени в календара на МОН за извънкласна дейност. Най-много са медалите и наградите от горепосочения конкурс. И тази година радостната новина от емпатистите беше посрещната с  удовлетворение и възторг и заявка за нови предизвикателства и творчески идеи.

Тържествената церемония по връчване на наградите насрочено за 27 март 2020 година, е отложена  поради извънредната ситуация свързана със световната пандемия COVID 19.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе