Виртуална великденска картичка от емпатистите към МКБППМН и ученици от юперското училище за ДЦВУ-Кубрат

Великденска виртуална картичка с пожелания подготвиха емпатистите от Кубрат в партньорство с ученици от юперското училище с ръководител Недялка Кирилова по случай предстоящия християнски празник за потребителите на ДЦВУ-Кубрат. От години емпатистите към местната комисия в дните преди празника рисуват в „Арт-работилницата” на центъра с ръководител Росица Неделчева на тема „Цветница“ и „Великден е“.  Срещите в центъра са вид ползотворна интеракция, която се поражда спонтанно в процеса на работа – деца рисуват благотворително или за своите близки,   възрастните им се радват и разказват интересни истории. Срещите са наситени – има радост, емоция, творчески продукт с послание и нови   познания за живота и отношенията между хората.

От години празникът по скоро се беше превърнал в екскурзия. Дните за празника се бяха превърнали в семейна почивка ( в това няма нищо лошо разбира се), но тази година празникът ще бъде семпъл, но истински        топъл, задушевен и споделен и ще постави семейната задруга и добродетели на преден план.

YouTube

Тази година поради извънредната ситуация, в която всеки е поставен на изпитание и се иска проява на разбиране и подкрепа от всичко за по безпроблемното справяне с разпространението на вируса парализирал света, емпатистите призовават и към по-голяма солидарност към хората на първа линия .

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе