Бойко Борисов: Не искам да има медици в България без защитни облекла

„Не искам да има медици в България без защитни облекла, при положение, че само едно предприятие у нас може да произвежда по 15 000 за една седмица. Днес на заседанието на Европейския съвет ще информирам колегите, че вече имаме бройки над резерва. Ще се презапасим и след това ще помогнем и на другите държави. Медицинският персонал в България е преосигурен и вече сме спокойни“, заяви министър-председателят Борисов.

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски посетиха развойния център  и логистичната база на фирмата „Аполо“ в София, която произвежда защитни облекла за медицинския персонал.

YouTube

Двамата се запознаха с технологичния процес по създаване и изработване на облекла, които на 100% предпазват от вируси. Във фабриките на фирмата до момента са изработени 15 000 бройки и от предприятието имат готовност да произвеждат между 10 000 и 15 000 предпазни костюма седмично.

По време на визитата премиерът възложи на председателя на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски да информира болниците в страната, че при нужда могат да им бъдат осигурени допълнителни защитни облекла.

„Всички медици в България трябва да са спокойни. Обади ли се някое лечебно заведение с молба за защитни облекла, ще ги получи до часове, осигурен е превоз“, категоричен бе министър-председателят Борисов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе