Дюнерджията, който опита да убие мъж с пистолет на варненски булевард, остава в ареста

Снимка: Богдан Янчев, Facebook - Виждам те КАТ - ВАРНА

Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна и обвиняемият, който направи опит да убие варненец, остава в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ , съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Състав на Варненския окръжен съд взе днес, 25 април, мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия Айдън А. Това се случи, след като Окръжната прокуратура във Варна внесе искане за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда на 40-годишния мъж, който стреля на централен варненски булевард и рани 29-годишния Боян Х.

YouTube

Опитът за убийство по начин и със средства, опасни за живота на мнозина – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 18, ал. 1 от НК, е бил извършен на 23 април около 21 часа, когато автомобилите на Айдън и конкурента му в бизнеса с дюнери Мехмед М. се засекли на бул. „Генерал Колев“. В друг автомобил пътувал пострадалият Боян Х., който бил приятел с Мехмед.

Мехмед и Боян отишли до колата на Айдън. Бизнесконкурентите Мехмед и Айдън започнали поредната словесна разправия. Двамата имали стара вражда и лична непоносимост от години, като взаимно се обвинявали в кражба на персонала в дюнерджийниците си. Айдън произвел изстрел във въздуха със законно притежаван пистолет „Глог 17“, а след това ранил Боян в областта на корема.

Още същата нощ била извършена животоспасяваща операция на пострадалия Боян в болницата „Света Анна“ във Варна. Животът му продължава да е в опасност. Стрелецът – 40-годишният Айдън А., ще остане в ареста, след днешното определение на Варненския окръжен съд, което подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Съдебното заседание се е провело чрез видеоконферентна връзка между ареста и Варненския окръжен съд.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе