В ареста остават варненците, изградили наркооранжерия в Свещари

Уважени са исканията на Териториалното отделение в Исперих към Районната прокуратура в Разград и в ареста с определения на Районния съд в Исперих са тримата обвиняеми за наркооранжерията в село Свещари, съобщават от Пресцентър на Апелативна прокуратура – Варна.

34-годишният Благой П., 26-годишният Златомир П. и 22-годишната Мария К. от петък късно вечерта са в ареста с определения на Районния съд в Исперих, който уважи исканията на Териториалното отделение към Районната прокуратура в Разград за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Трима са били привлечени към наказателна отговорност за държане без надлежно разрешително на 10,8 кг марихуана на стойност близо 65 000 лева /по член 354а, ал. 3 от НК/, както и за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа /по член 354в, ал. 1 от НК/, като обвиняемите са действали в съучастие.

YouTube

Те успели да изградят в бивша сграда на АПК в разградското село Свещари съвременната наркооранжерия, която е била разкрита от служители на ОД на МВР в Разград. По време на претърсването на помещенията служителите на реда намерили и иззели саксии със 753 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Оранжерията била оборудвана с датчици за контрол на влагата, вентилатори, специално осветление и поливна система. Открити са и препарати за наторяване и растителна защита, както и голямо количество суха маса, готова за продажба.

Помещенията са били наети от 52-годишна жена от Варна, която е разпитана пред съдия от Исперихския районен съд.

Извършени са пет претърсвания на различни адреси, като четири от тях са във Варна, тъй като Благой П. и Златомир П. са варненци. Съучастничката им Мария К. е от варненското село Разделна.

Определенията на Исперихския районен съд, с който е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на тримата обвиняеми подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе