Как ще се отрази кризата на лятната ни почивка тази година?

Туристическият бранш ще предложи на правителството план за спасяване на летния сезон. Националният борд по туризма изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Красимир Каракачанов. Те са изчислили, че ако се направят 250 млн. лева инвестиции в инструментариума на ваучерите, от бранша ще върнат в държавния бюджет 1,2 млрд. лева.

Изпълнителният директор на Сдружение Национален борд по туризъм Полина Караниколова коментира пред Нова телевизия, че при държавна помощ после в хазната ще се върнат 1,2 млрд. лв.

YouTube

По отношение на провалените почивки, стана ясно, че най-справедливият вариант е компенсация с ваучер. Карастоянова коментира, че най-централният фокус трябва бъде българският гражданин.

За момента има готов план, с който да се стимулираме туроператорите, хотелиерите, българските граждани. Иначе има два варианта за стартиране на летния сезон – от 15 юни или от 1 юли.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе