Новият директор на Капански ансамбъл-Разград встъпи в длъжност

Новият директор на Капански ансамбъл-Разград Кънчо Върбанов встъпи в длъжност днес. Той бе представен на служителите в администрацията на културната институция от заместник-кмета на Община Разград Добрин Добрев, в понеделник ще се срещне и с останалите работещи в ансамбъла, които заради извънредното положение в момента не провеждат репетиции.

Кънчо Върбанов е назначен на ръководната позиция до провеждането на конкурс за длъжността, дотогава сред основните му задачи и амбиции е именно подготовката на конкурса, изработване на структура и концепция за работа на ансамбъла, както и оптимален график на работата при противоепидемични мерки и социална изолация.

YouTube

Гласувахме доверие на човек с опит и идеи, безспорно доказал своите мениджърски и творчески качества, защото Капанският ансамбъл заслужава да възвърне блясъка, който имаше до преди няколко години – заяви заместник-кметът Добрин Добрев. Убеден съм, че като ръководител с визия за този културен институт г-н Върбанов ще нормализира работната атмосфера в ансамбъла, в лицето на ръководството на Община Разград всички вие имате пълна подкрепа – допълни той.

Капанският ансамбъл заслужава голямо внимание и има необходимост да се развива, готов съм да помагам на младите хора, които биха искали да работят в тази насока, трябва да се дава път на младите, които да надграждат вече постигнатото – категоричен бе Кънчо Върбанов.  

В част от останалите професионални ансамбли в страната изпълнителите се събират веднъж седмично и им се поставят задачи, по които работят самостоятелно в подготовка на разрешаване провеждането на културни събития, ще обсъдим този вариант с изпълнителите в понеделник – коментира г-н Върбанов.

Той е един от създателите на Капанския ансамбъл заедно с Петранка Дацкова и Райчо Христов. Има 54-годишен стаж като ръководител на танцови колективи и ансамбли за български народни танци.

Неговият предшественик на поста Светослав Митев бе освободен на основание чл. 334, ал. 1 от Кодекса на труда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе