Търговският дом отваря утре, при спазване на всички противоепидемични мерки

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров се срещнаха с наематели на обекти в Търговския дом, които отправиха молба към общинското ръководство да получат възможност за отворят магазините си.

Представителите на търговския бранш споделиха, че от 2 месеца не работят и търпят сериозни загуби. Увериха, че ще спазват всички санитарни мерки, обявени от здравните власти във връзка с разпространението на COVID-19.

YouTube

Общинското ръководство предприема всички възможни мерки в подкрепа на бизнеса в региона и нямаме интерес да търпите загуби, изключително важно е обаче да запазим здравето и живота на нашите съграждани – коментира Кметът Денчо Бояджиев. Той представи пред търговците заповедта на Министъра на здравеопазването, която забранява работата на търговски центрове тип МОЛ. Управителят на Търговския дом Златка Вълчева обясни, че обектът, макар и с голяма площ, не създава опасност от струпване на хора так,а че да се разпространи зараза, вътре няма аспирация, не всички магазини се използват, няма поток от хора, както МОЛ-овете в големите градове. От 70 обособени търговски обекта работят 36. Ако не работят още един месец, те ще трябва да затворят окончателно – оплакаха се търговците.

След като изслуша позицията на търговците Кметът Денчо Бояджиев им предложи да отворят обектите си, но при спазване на строги противоепидемични мерки: още на входа да има служебно лице, което да предлага дезинфектант на посетителите и да ги насочва в посоката, в която да се движат, за да няма смесване на потоци. Вътре трябва да има стрелки в каква посока да се движат хората. Всички клиенти и продавачи трябва да са с маски. Поне по 3-4 пъти дневно трябва да се извършва дезинфекция на общите помещения, а продавачите да извършват дезинфекция в своите обекти. Г-н Бояджиев припомни на предприемачите, че при неспазване на тези мерки, подлежат на санкции от здравните власти.

На срещата присъства и заместник областният управител Евгени Драганов, който също призова противоепидемичните мерки да се спазват.  

Търговският дом отваря от утре, а днес следобяд се извършва подготовка за прилагане на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе