От утре стартира специализирана полицейска операция по безопасност на движението

Снимка: ОДМВР-Разград

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението ще се проведе от 10.00 часа на 22 май до 21.00 часа на 25 май на територията на ОДМВР-Разград.

През предстоящите почивни дни във връзка с 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост, се очаква увеличение на пътния поток по републиканската мрежа и в населените места. Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи.

YouTube

Освен за спазване на скоростните режими, водачите ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

Контрол ще се извършва и във връзка със спазването на въведените противоепидемични мерки по отношение на завършващите ХІІ клас – да не се допускат пътни инциденти и нарушения на обществения ред както от страна на зрелостниците, така и от страна на придружаващите ги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе