За какво се използва Л-карнитинът

l-carnitine всъщност е вещество, което организмът ни самостоятелно произвежда, но спортистите често вземат допълнителни добавки с цел подобряване на метаболизма и обработката на излишната мастна тъкан. Това означава, че л-карнитинът се използва за отслабване и се приема на таблетки. Какви са особеностите му и отделните, предлагани в HealthStore.bg, видове?

Какво представлява

Това всъщност е вид аминокиселина, участваща в много различни процеси в организма. Например, спортистите го използват за да изгорят по-ефективно излишните мазнини и да получат по-красив релеф. В допълнение, той позволява по-качественото възстановяване на мускулите след интензивни тренировки и подхранването им с кислород. Л-карнитинът е от рода на витаминоподобните вещества и неговото друго обозначение е витамин В11.

YouTube

Той подобрява сърдечно-съдовата система и не предизвиква пристрастяване. За момента липсват оплаквания от поява на странични ефекти. Тялото има способността да използва Л-карнитин от HealthStore само толкова, колкото му е необходимо.

Ето още някои от действията на Л-карнитинът в HealthStore:

  • повече енергия от преработените мазнини;
  • повишаване на анаеробните и аеробни свойства на организма;
  • предотвратяване на катаболните разрушителни процеси;
  • подобряване на концентрацията и мисловната дейност;
  • положително въздействие върху сърдечно съдовата система.

Какви видове има

Сред предлаганите по аптеките и магазините, включително и в HealthStore.bg са достъпните следните видове Л-карнитин:

  • тартарат – най-често се използва за отслабване;
  • фумарат – има положителен ефект върху сърцето;
  • ацетил – дава енергия и намалява усещането за умора;
  • пропионил – дава положително въздействие върху кръвоносните съдове;
  • чиста форма – най-често напомня на първия вариант (тартарат).

Полезни съвети от Healthstore.bg

Оптималният прием на Л-карнитин е от 500 mg до 2000 mg, като дозировката зависи спрямо целите и честотността на тренировките на спортуващия. Има значение също и възрастта, така че например децата и юношите е достатъчно да вземат 10-300 mg дневно, докато за възрастните е препоръчително от 500 mg. При изключително тежки натоварвания и физически труд, дозата се увеличава до 1500-2000 mg за ден.

Искаме да знаете също, че няма смисъл от приемането на по-високи дози, поради простата причина, че организмът ще усвои само максимум 2000 mg, а останалата част ще бъде изхвърлена чрез урината. Това също ще доведе до по-бързото свършване на закупеното количество от продукта в HealthStore, без реален по-голям резултат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе