„Учителю, благодаря“ – празничен поздрав от децата на МКБППМН-Кубрат по случай 24 май

По случай 24 май 2020 –денят на славянската писменост и култура, емпатистите от Кубрат подготвиха празничен поздрав от традиционни пожелания и избраха две творби от класиците на детската литература Леда Милева и Дора Габе посветени на всеотдайния труд на учителя „Моята учителка“ и „На учителя“. Ето какво написаха Дилек, Джем, Симон и Алим от името на своите връстници към  всички учители:  „Учителю, благодаря! За грижите, за търпението, за любовта, за знанията, за мъдростта, за всичко! Ви сте нашите съвременни будители и добри примери! Честит празник!“

YouTube

Всеки един от нас пази в спомените си името на любим учител и хубавите събития, в които се откроява фигурата на учителя – като денят на народните будители, международният ден на учителя и 24 май са поводи за милите спомени от училище.

 … „Когато за пръв път страхливо
аз в класната стая надникнах,
тъй ласкаво ти ме погали,
че в същия миг те обикнах….“ (Леда Милева)

Емпатистите, обичаме да сме цветни. Да създаваме и изживяваме емоциите си  цветно, също като дъгата. Избрахме поредния ни поздрав по хубав повод да не е по различен. Нашите учители го заслужават! 

Децата трябва да бъдат научени отрано да изградят култура на отношение, уважение, да изразяват благодарност и признателност.      Когато настъпи подходящият повод и време да споделят от сърцето и със сърцето обичта към хората, които се грижат за тяхното израстване като пълноценни личности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе