Детските площадки и пенсионерските клубове отварят

Снимка: Данче Бозаджиева

В община Разград отпадат част от противоепидемичните мерки, въведени в началото на извънредното положение в страната. Това става със Заповед 623/28.05.2020 г. на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, издадена въз основа на Закона за местното самоуправление и Закона за здравето, във връзка със Заповеди № РД-01-262 от 14.05.2020 г. и № РД-01-277 от 26.05.2020 г. на министъра на здравеопазването и Решение № 325 на Министерския съвет от 14.05.2020 г. за обявяване на извънредна епидемична обстановка на територията на Република България и предложение от Главния държавен здравен инспектор.

С новата заповед от 1 юни се разрешават извънкласните занимания, в това число: занимални, клубове, детски центрове и други.

С т. III на новата заповед се дава възможност да се използват детските площадки, те вече са отворени за децата на Разград. В същата точка сред „дейности, които не са преустановени или забранени с настоящата заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-262/14.05.2020 г. на министъра на здравеопазването“ е и дейността на пенсионерските клубове в община Разград.

Цялата заповед можете да видите на сайта на Община Разград. Заповедта е в сила до 14 юни или до отмяна на обявената извънредна епидемична обстановка в страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе