Вандали изляха две бутилки веро в кубратския фонтан

Неизвестни лица изляха веро в обновения фонтан, намиращ се в обновеното и облагородено пространство за отдих до паното на хана в центъра Кубрат – съобщиха от местната администрация.

YouTube

Вандалският акт е станал вероятно през нощта или в ранните часове тази сутрин. Фонтанът бе изцяло обвит в бяла пяна дълго време и неговото източване продължи няколко часа. В района са намерени две пластмасови бутилки с течния препарат, а със сигурност има и нанесени щети по помпите на съоръжението, чиито ремонт ще е скъп – категорични са специалисти.

Фонтанът бе обновен миналата година след дълги години на забрава, оставен на произвола на съдбата и времето. След неговото напълно възстановяване красивото съоръжение стана любимо място за отдих и снимки на жителите и гостите на града.

В тази връзка кметът на Кубрат осъди изключително строго този грозен акт и сподели, че това е целенасочено, с умисъл и действие срещу институцията и гражданите. „За съжаление вандалщината в града продължава, въпреки призивите ни да се пази изграденото и построеното, но уви, виждаме резултатите.“, посочи кметът Неби.

В града не са малко и случаите на счупени пейки, кошчета, компрометирани съоръжения за игра и др. По случая се извършва проверка, а от общинската управа напомниха, че подобни прояви на вандализъм са строго наказуеми. За подобни нередности общината апелира гражданите незабавно да подават сигнали в полицията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе