Кубратските емпатисти изпълниха центъра на града с настроение и букет от балони по случай 1 юни

Началото на един от най-хубавите месеци – юни, е посветен на празника на детето, който се отбелязва почти винаги пищно и емоционално, като самият детски свят – пъстър и много забавен. Тази година празниците са по-тихи, причината всеизвестна – борбата с коронавируса, която налага и ограничителни мерки. Скромни, но силно ентусиазирани емпатистите на МКБППМН-Кубрат организираха на самия 1 юни изненада за най-малките жители на града. Спонтанно, с букет от балони в няколко лъча, емпатистите подариха на най-малките минувачи балони с пожелания за здраве, усмивки и много нови мечти.

YouTube

С първия ден на юни по традиция започват и благодарствените тържества на местната комисия, които благодарят на децата за усилията им и участия в различни образователно-превантивни дейности през годината.

Тази година 50 деца ще получат награди. Сред тях художници, спортисти, еколози, доброволци, танцьори и репортери. Награди ще има и за деца в конфликт със Закона, за успешно преминали обучение относно формиране на позитивни нагласи към Закона и институциите.

На част от тържествата се очаква да присъства и кметът на общината – Алкин Неби.

Първите емпатисти получиха наградите си днес от заместник кмета на общината и председател на МКБППМН – Мирослав Йорданов.

Тази година поводите за радост и гордост са много – национални награди и по-различното общуване, което наложи дистанционната форма на обучение. Срещите ни бяха основно чрез платформите, но като краен резултат, постигнахме добра реализация,“ сподели секретарят на комисията д-р Надие Карагьозова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе