Поднесоха цветя пред паметната плоча на единствения Ботев четник от Разградско – Ангел Тотев Ковачев от Благоево

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поднесе цветя пред паметната плоча на единствения Ботев четник от Разградско – Ангел  Тотев Ковачев от Благоево. Г-н Добрев бе сред официалните гости на тържеството за отбелязване на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, организирано от НЧ”Просвета 1871”-с. Благоево.

Тържеството се проведе на централния площад в селото, където има три паметни плочи – на Ботевия четник Ангел Ковачев, на опълченеца от Благоево Георги Стоянов и на загиналите във войните. Пред тях венци и цветя поднесоха: заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев, кметът на селото Белчо Белчев, представители на НЧ”Просвета 1871”, на ДГ”Георги Димитров”-Благоево, местни жители.

Тържествена реч за 144-тата годишнина от героичната смърт на Христо Ботев произнесе кметът на селото Белчо Белчев, а читалищни дейци и местни хора припомниха биографиите на местните и национални герои.

Тържеството включваше и минута мълчание, а завърши със заря под звуците на възрожденски песни.

Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави организаторите затова, че поддържат традициите в селото живи и тачат паметта на героите, загинали за свободата на България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе