Лудогорец с първа официална победа след дългата пауза, би Левски с 1:0 на Герена

Лудогорец направи решителна крачка към спечелването на девета поредна титла, след като победи с 1:0 Левски на „Герена“. По този начин „орлите“ дръпнаха с 12 точки пред „сините“, които са трети, и с 9 пред втория Локо (Пд).

Павел Върба остави на пейката Марселиньо. Вместо него като плеймейкър в състава на шампионите започна сънародникът му Каули.

YouTube

В 5-ата минута Спиерингс опита удар отдалеч, но много неточно и над вратата. Малко след това Станислав Иванов получи добра топка от Робърта в близост до точката за изпълнение на дузпа, но се забави и шутът му бе отбит от Недялков. В 10-ата минута Анисе отправи силен изстрел от средна дистанция, с който вратарят Миятович се справи. Пет по-късно Вандерсон върна от аутлинията към Кешерю, който стреля опасно в долния ляв ъгъл, а Миятович отново, но този път с повече усилия, успя да отбие в корнер. В 25-ата минута бе маркирана засада на Чибота, като след неговото подаване успоредно на голлинията Ейолфсон си вкара автогол. При повторенията се видя, че положението е доста спорно и е трудно да се прецени, но по-скоро засада няма. Малко по-късно Каргас нанесе удар с глава след корнер, но неточно. В 36-ата минута и Владо Стоянов най-после направи спасяване след като Горанов получи пас от включилия се изнендващо в атака Каргас и стреля в долния десен ъгъл, но Стоянов отби в ъглов удар. Малко след това Славчев сбърка и след като топката му бе открадната от Вандерсон тя стигна до Чибота, чийто удар премина на сантиметри от лявата греда зад Миятович. При ответната атака Спиерингс получи топката от Станислав Иванов, овладя елегантно в дъгата пред наказателното поле, обърна се и стреля технично, но на сантиметри от дясната греда на Владо Стоянов. В края на полувремето Недялков навлезе навътре и отправи силен удар с десния си крак, но много неточно.

В началото на второто полувреме Клаудиу Кешерю, който имаше лек здравословен проблем, бе заменен от Якуб Шверчок. Само 24 секунди след подновяването на играта Каули се пребори с Мартин Райнов в центъра и подаде към Вандерсон, който му върна и дошлият от Падерборн футболист с невероятен удар от около 20 метра не остави шансове на Милан Миятович – 1:0 за разградчани.

След попадението „сините“ се опитаха да изнесат играта напред, но гостите им оказваха отлична съпротива. Все пак в 64-ата минута Станислав Иванов изведе добре Найджъл Робърта, който избяга от опеката на Драгош Григоре и би, но не уцели вратата. В 70-ата минута Мавис Чибота тръгна на рейд от центъра, премина с лекота през шпагата на Стайн Спиерингс и стреля мощно, като Миятович доста трудно изби. Черногорецът имаше късмет, че ударът бе точно в центъра, където бе позициониран. Левски отговори чрез удар на най-опасния си играч – Найджъл Робърта. Той обаче не намери целта.

До края Лудогорец не позволи нови опасности и си тръгна заслужено с трите точки.

ЛЕВСКИ – ЛУДОГОРЕЦ 0:1

0:1 Каули Оливейра (46′)

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Симеон Славчев (72 – Филипе Нашименто), Иван Горанов, Ивайло Найденов, Мартин Райнов, Найджъл Робърта (82 – Станислав Костов), Стейн Спиерингс, Станислав Иванов (80 – Мартин Петков), Паулиньо

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Каули Оливейра (89 – Джордан Икоко), Стефан Баджи, Мавис Чибота, Вандерсон, Абел Анисе, Клаудио Кешерю (46 – Якуб Шверчок)

Жълти картони: Симеон Славчев, Паулиньо (Левски); Владислав Стоянов, Драгош Григоре, Вандрсон (Лудогорец).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе