Кметът Денчо Бояджиев разговаря с родители на деца от ДТА “Лудогорче“

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев разговаря с родители на деца от ДТА“Лудогорче“. Повод за срещата им бе напрежение сред родителите, свързано с информация за промяна в ръководството на ансамбъла.

Родителите споделиха с кмета притесненията си, че децата им държат на ръководителите си Иван Иванов, Цветелина Митева и Стефан Иванов, тъй като са научили много от тях, израснали са като танцьори, оформили са се и като колектив. Родителите настояха пред градоначалника ръководството на детската формация да бъде запазено, за да не се разпадне съставът, така, както е станало преди 3 години, когато предходното ръководство е било сменено.
Кметът Денчо Бояджиев разясни на родителите, че ДТА“Лудогорче“ е част от структурата на Капанския ансамбъл, не е самостоятелна структура. По тази причина ръководителите на детската формация трябва да са част от Капанския ансамбъл, а танцьорите, които родителите подкрепят, вече не са в ансамбъла.

„Уважавам позицията ви като родители и загрижеността за децата ви, но ви уверявам, че детската формация ще продължи да се развива, да има приемственост между различните възрастови формации на Капанския ансамбъл, за да пазим българските традиции.“ – каза г-н Бояджиев. Той заяви още, че не само за директор на Капанския ансамбъл, където Кънчо Върбанов е назначен временно, но и за ръководство на „Лудогорче“ ще се проведе конкурс.

Г-н Бояджиев представи пред родителите и данни за нарушения, установени в дейността на Капанския ансамбъл през последните години и предадени на прокуратурата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе