Комисия избра тримата кандидати за Съвета на децата, които продължават на областно ниво

Снимка: Община Разград

Комисия, назначена със Заповед на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, избра тримата кандидати за Съвета на децата, които ще бъдат допуснати до областна комисия. В състава на комисията бяха: общинският съветник Калоян Монев, репортерът от „Екип 7“ Десислава Стефанова, бизнесменът Калоян Енев, Теодор Йосифов от сдружение „Фабрика детските мечти“ и младши експерт в Община Разград Димитър Ганчев.

Комисията направи своя избор след предварително преглеждане на мотивационните писма на всеки един кандидат. Вчера се проведе и среща с общо шестима от участниците, които трябваше да дадат кратка информация за себе си и каузите, с които ще се занимават в Съвета на децата.

YouTube

 

Избраните деца са: Преслава Пламенова Неделчева, ученичка от 6-ти клас в ОУ„Никола Икономов“, Станимира Начева Начева, ученичка от 10-ти клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и Джемал Кемал Али, ученик от 9-ти клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Всички те попадат в направление „членове на училищни форми за самоуправление“.

Идеите, които тримата избрани кандидати обсъждаха пред комисията, бяха свързани с опазването на околната среда, оказване на помощ на деца в неравностойно положение, както и проблеми, свързани с поведението и толерантността.

Децата бяха оценявани по няколко критерия, сред които: Креативност; Активност; Толерантност; Ангажираност към обща кауза; Умение за водене на преговори и участие в дискусии; Ориентираност към резултати; Организаторски умения; Доказани умения да работи, мотивира и обединява децата от областта; Умение за изказване на позиция от името на другите деца от областта.

Трите избрани деца продължават своето участие на областно ниво, където ще се избере един измежду всички кандидати в областта. Следващата крачка е на национално ниво с по един представител от всяка област. Мандатът е двегодишен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе