Почти 300 литра алкохолни напитки са иззети край ГКПП Дунав мост – Русе

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха при митнически проверки в района на ГКПП Дунав мост – Русе 354 бутилки с общо 266,600 литра алкохолни напитки, укрити зад товара в две превозни средства, излизащи от страната в посока от България към Румъния.

На 05.06.2020 г. в района на ГКПП Дунав мост – Русе, при митническа проверка на напускащ страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, са открити 162 бутилки с общо 151,400 литра алкохолни напитки /мастика и ракия с различни търговски марки, с български акцизен бандерол/, укрити зад превозвана дограма в товарното отделение.

YouTube

При друг аналогичен случай на 04.06.2020 г., при митническа проверка също в района на ГКПП Дунав мост – Русе, митническите служители откриват 192 бутилки от 0,5 до 1 литра с общо 115,200 литра ракия, мастика, уиски и 1600 къса /80 кутии/ цигари с български бандерол, укрити зад палети с хранителни стоки  в товарен микробус с българска регистрация, пътуващ от България за Австрия.

Цялото иззето количество бутилки с алкохол и кутиите с цигари са облепени с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство и за тях не са представени необходимите придружителни документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе