Регистрирани са два нови случаи на COVID-19 в област Разград

По информация на директора на РЗИ – Разград, на 11.06.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

Единият случай е на мъж на 65 г. съпруг на хоспитализирана на 05.06.2020 г. в ОИФ на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград. Потърсил медицинска помощ на 11.06.2020 г. с оплаквания от кашлица и температура и е хоспитализиран в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II.

YouTube

Вторият случай е на жена на 66 г. от с. Ясеновец. Потърсила медицинска помощ на 11.06.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград с температура, където е хоспитализирана в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: не съобщава.

Установени са контактните лица. Взети са материали за изследване.

Поставените под карантина лица в областта са 356.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 39, от тях активни 30. На стационарно лечение са 11 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград, в това число са и приведените двама от „МБАЛ – Исперих“ ЕООД гр. Исперих.

Смъкнати от карантина двама от с. Ясеновец с което общият брой на оздравелите става 9.

Има изписан един пациент от гр. Разград, който е поставен под 28 дневна домашна карантина.

Няма положителен медицински персонал.

Във връзка със създалата се епидемична обстановка в с. Ясеновец след заседание на Областния Кризисен щаб със заповед на директора на

РЗИ – Разград са въведени засилени противоепидемични мерки в с. Ясеновец.

Общо под карантина в с. Ясеновец са 32 лица, в с. Вазово 12 лица, в гр. Исперих са 32 лица.

Директорът на РЗИ – Разград е издал заповед № РД-01-42/11.06.2020 г., която е качена на сайта на здравната инспекция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе