От днес се въвеждат строги противоепидемични мерки в Исперихско

С оглед на нарастващия брой заразени с COVID-19 лица на територията на община Исперих и по решение на Общинския кризисен щаб, прието на извънредно заседание вчера, и на основание Заповед № 442/11.06.2020 г. на кмета на Община Исперих, от днес – 12.06.2020 г., се въвеждат строги противоепидемични мерки.

Преустановява се работата на общинския кооперативен пазар, въвежда се задължително носене на маски на закрити обществени места, забранява се провеждането на масови мероприятия и организирани събирания. Дезинфекция ще бъде извършена на обществени места в града и в село Вазово.

YouTube

По мнение на членовете на Щаба, с оглед на установените първи случаи на зараза и клъстерно /на групи/ разпространение на болестта, е налице особено опасна тенденция за увеличаване броя на заразените на територията на града и общината.

Освен ангажираните за овладяване на кризисната ситуация институции, е необходимо гражданите да бъдат отговорни, усилията трябва да са общи. Моля всички жители на общината да бъдат стриктни и да спазват строго всички наложени до момента мерки и препоръки от компетентните органи, защото въпреки отхлабването на мерките на национално ниво, пандемията не е отминала. От нас и нашето поведение зависи опазването на собственото ни здраве и това на нашите близки. Само заедно и с общи усилия ще преодолеем това предизвикателство“, призова кметът на общината Белгин Шукри.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе