Две установки за аерозолна обработка извършиха дезинфекция на улиците в Ясеновец

Две установки за аерозолна обработка извършиха днес дезинфекция на улиците в Ясеновец с 1500 литра разтвор от препарата „Вироцид”.

YouTube

Разпръскването на дезинфектанта под формата на аерозол увеличава ефикасността му, тъй като капките обемат повърхността не само на улицата, а и на всичко наоколо – обясни управителят на фирма „Биоконтрол корпорация” д-р Методи Ботровлиев. Капките „Виорцид”, с които бяха напръскани улиците на Ясеновец, са с размери 100 микрона. Преди да излетят от дюзите на установката, машината натоварва капките електростатично, което дава възможност те да проникнат навсякъде, да залепнат и да не остане незасегната повърхност – разясни още д-р Ботровлиев технологията на пръскането.

Този вид дезинфекция се нарича огнищна, извършва се периодично, ако конкретната зараза остане за по-дълъг период в определен район, както и при ликвидиране на заболяването.

Припомняме, че извършването на дезинфекция в Ясеновец е една от противоепидемичните мерки, въведени със заповеди на Кмета на Община Разград и директора на РЗИ-Разград в населеното място с най-много потвърдени случаи на COVID-19 в Разградска област.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе