9 години затвор за мъж от Разград за опит за убийство с нож

Окръжен съд Разград произнесе присъда от 9 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на подсъдимия Хълми А. от Разград за опита му да умъртви умишлено С.А. от Исперих.

Съдът го призна за виновен за извършеното престъпление, което е останало недовършено поради независещи от дееца причини, а именно оказаната медицинска помощ в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

YouTube

Подсъдимият живеел на квартира във Варна заедно с приятелката си, по отношение на която изпитвал ревност заради предишна интимна връзка с пострадалия С.А., който продължавал да й звъни по телефона и пише в социалните мрежи. Хълми решил да се саморазправи със С.А. Той започнал да използва профила на приятелката си като се представял за нея и си уредил среща с пострадалия в Разград.

На 18.01.2019 г. вечерта Хълми пристигнал в Разград с приятелката си, като по пътя я накарал да си уреди среща с бившия си. Тя се срещнала с него и тръгнали заедно към улицата над разсадника на „Паркстрой“ водеща към „Лес“, където Хълми ги чакал, скрит в храстите. Хълми изскочил и наръгал опонента си в корема. Замахнал още два пъти и успял да го пореже по лявата ръка. След това побягнал по улицата край стадиона. Пострадалият позвънил на втория си баща, който го откарал в болницата, където бил опериран по спешност.

24-годишният Хълми бил задържан на следващия ден от полицията във Варна.

Съдът го осъди да заплати 40 000 лева обезщетение на пострадалия С.А. както и 1000 лева възнаграждение на адвоката му.

Потвърдена бе и наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ до влизане на присъдата в сила. Съдебният състав се мотивира, че с оглед наложеното наказание „лишаване от свобода“, съществува риск подсъдимият да се укрие.

Присъда подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе