Община Кубрат в помощ на жителите от Юпер

Община Кубрат осигури питейна вода за нуждите на жителите на село Юпер, което бе сполетяно от водно бедствие, съобщават от пресслужбата на Община Кубрат. Заради проливните дъждове от чешмите в селото потече кална вода.

YouTube

Бедствието настъпило в неделя, когато в рамките на минути се излял дъжд в солидно количество – около 45 литра на кв.м. Днес проверка на място извърши общинският кмет Алкин Неби. Той проведе разговори с кмета на селото Петър Петров и увери жителите на Юпер, че Общината ще съдейства с всички сили за нормализирането на ситуацията.

Днес бяха осигурени туби с минерална вода и допълнителна водоноска. В присъствието на председателя на Общинския съвет Хюсен Юмеров и зам.-кметът Мирослав Йорданов беше направен и оглед на проблемните участъци. В следствие на проливния дъжд се образувал солиден водосбор и поради наклона на терена замърсил остарялата водопроводна система, която на места била компрометирана. Работна група предприела незабавни мерки по отстраняване на аварията, а днес е извършено и дезинфекциране на резервоара.

„Трябва да бъдат взети проби от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и в рамките на 3-4 дни водата няма да става за пиене“, сподели селският кмет. „При нужда, за хората ще бъде осигурявана питейна вода, а те трябва да бъдат спокойни“, посочи кубратският градоначалник. „Въпреки направените изкупи и забраздяване на места по проблемните участъци, водата беше много, а такава стихия не може да бъде овладяна“, коментираха жители на селото. На места в селото има затлачени участъци от тиня и кал, проливният дъжд и калните реки допълнително са причинили и щети по уличната настилка. Разчистването на улиците ще започне от утре с осигурена от Общината техника.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе