Затяга се контролът в Синя зона, от 1 юли – скоби за неправилно паркиралите

снимка: Papalin4o Photography

От 1 юли 2020 г. се затяга контролът за паркиране в зоната за кратковременно паркиране, по-известна като „синя зона“ в Разград. Целта е подобряване на организацията на движение и режима на спиране и паркиране в зоната и осигуряване на удобство за жителите и гостите на града. Ръководството на Община Разград счита за необходимо да бъде възобновена дейността по поставяне на скоби, която по неизвестни причини е прекратена през 2017 г. Според регистър за поставяне на скоби последната скоба е поставена в 15,45 ч. на 22 юни 2017 г.

От 1 юли 2020 г. мобилна група от Община Разград съвместно с РУ на МВР отново ще слага скоби на неправилно паркиралите. На установения в нарушение автомобил ще бъде поставян  стикер, в чийто текст ще има телефон, на който нарушителят да се обади, за да пристигне екип, който след заплащане на санкцията от 12 лева с ДДС плюс по 1,20 лв. за всеки час престой.

YouTube

Нарушението ще бъде документирано от контрольорите и с фотоапарат.

Община Разград припомня, че редът на организацията движението и  паркирането в синя зона са регламентирани в Наредба №12 за организацията на движението по общинските пътища и улици. Според нея в синя зона могат да паркират само МПС с не повече от 8 места за сядане, начинът на паркиране трябва да е съобразен с хоризонталната маркировка на платното – т.е. да се паркира съобразно очертанията – успоредно на платното, а не диагонално.  Припомняме, че „синята зона“ в Разград е обозначена със съответните знаци за начало и край и включва основни улици като: ул. „Марица“, ул. „Искър“, бул. „България“, северното платно на бул. „Бели Лом“ и други.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе