Двама от Разградско ще се състезават на планинското рали в Шумен днес

49 участника с заявки за участие за автомобилното състезание по планинско изкачване в Шумен, първи кръг от националния шампионат. Надпреварата, в памет на легендата на автомобилния спорт у нас Валерий Великов, ще се състои на 27 и 28 юни в областния град.

Откриването бе вчера, 27 юни, от 12.30 часа, пред паметника на Валерий Великов, който се намира на входа на парка „Кьошковете“.

YouTube

Алекс Бурдин от Исперих на 3-та позиция в Планинско изкачване „Валерий Великов“ (СНИМКИ)

Сред имената на участниците впечатление правят двама от област Разград. Това са Радостин Генчев от Разград с автомобил „Субару Импреза“ и Александдър Бурдинов от Исперих с автомобил „БМВ М3“.

Стартът на планинското изкачване по традиция ще бъде пред входа на парка „Кьошковете“, а финалът – след вила „Пазачница“, в посока паметника „Създатели на българската държава“ на Шуменското плато. И тази година феновете на автомобилния спорт ще могат да наблюдават надпреварата, след закупуване на входен билет, на цена от 5 лева, който ще важи за двата дни на шампионата. Днес ще се проведе състезанието, в три манша. За деня ще осигурен и автобус за зрители по трасето, бе съобщено на официалната пресконференция.

Организаторите приканват зрителите да спазват всички противоепидемични мерки по време на състезанието, както и да внимават за своята безопасност, като припомнят, че в шампионатите по планинско изкачване се управляват автомобили с до около 700 конски сили. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе