И шестте нови случая на заразени с COVID-19 са от Исперих

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 28.06.2020 г. са регистрирани шест нови случая на жители на област Разград с потвърдени положителни проби за наличие на COVID-19.

Случаите са следните:

YouTube

Мъж (контактен на потвърден случай) на 43 г. от село Голям Поровец, община Исперих. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград). Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специален тест за наличие на зараза с коронавирус) е положителен. Лицето е без оплаквания и придружаващи заболявания. Поставен в изолация при домашни условия, с предписание за 14-дневна карантина.

Мъж (контактен на потвърден случай) на 45 г. от град Исперих, община Исперих. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е без оплаквания и придружаващи заболявания. Поставен в изолация при домашни условия, с предписание за 14-дневна карантина.

Мъж на 43 г. от село Драгомъж, община Исперих. Хоспитализиран е в Многопрофилна болница за активно лечение – Тутракан, с цел хирургично лечение за жлъчно-каменна болест. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „Здраве 99“ – Русе. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е без клинични оплаквания за COVID-19. Заболелият има следното придружаващо заболяване: жлъчно-каменна болест. Поставен в изолация при домашни условия, с предписание за 14-дневна карантина.

Жена на 62 г. от село Йонково, община Исперих. Приета е във Вътрешното отделение на Многопрофилна болница за активно лечение – гр. Исперих („МБАЛ – Исперих“ ЕООД). Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е изолирано. Заболялата има следното придружаващо заболяване – артериална хипертония – втора степен.

Жена на 51 г. от село Вазово община Исперих. Приета е във Вътрешното отделение на „МБАЛ – Исперих“ ЕООД. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е изолирано. Заболялата не съобщава за придружаващи заболявания.

Мъж на 73 г. от село Подайва, община Исперих. Приет е във Вътрешното отделение на „МБАЛ – Исперих“ ЕООД. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е изолирано. Заболелият има следните придружаващи заболявания: исхемична болест на сърцето и артериална хипертония – втора степен.
Издадено е предписание от РЗИ – Разград за вземане на противоепидемични мерки във Вътрешно отделение на „МБАЛ – Исперих“ ЕООД гр. Исперих и недопускане разпространението на COVID-19.
Към днешна дата общият брой на поставените под карантина жители на област Разград е 407.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе