С фолклорни танци и деветата купа на „Лудогорец” започна инициативата „Танцувай с нас”

Лятната инициатива на Община Разград „Танцувай с нас” започна с фолклорни танци и представяне за пръв път извън стадион „Хювефарма” на деветата купа на ПФК”Лудогорец 1945”.

YouTube

Събитието се проведе на открито – на площад „Независимост” пред Общинския културен център. Започна с шампионски танц – малките танцьори от ДТШ”Хорце” и ТА”Булгарика” изпълниха авторския танц „Футболисти” на Румен Иванов и доц. Бисер Григоров. Те получиха аплодисменти и от двама футболисти от „Лудогорец”, които бяха в публиката – Георги Терзиев и Мавис Чибота.

След това танцьорите от „Хорце”, „Булгарика” и „Калина-Рада” поведоха няколко кръшни народни хора, в които се включиха мнозина любители на българския танц. Освен традиционното Право хоро, на площада тропнаха и танц от Осенец – „Повръщанка”, както и „Калгамашка” от бургаското село Еркеч.

Водещият на събитието Румен Иванов покани присъстващите на още едно събитие от културния календар на Община Разград – предпремиерата на ТМЦ-Разград „Смешно отделение” по текст на Ерик Чапъл и режисура на Робин Кафалиев започна непосредствено след „Танцувай с нас”. 

Жителите и гостите на Разград имаха възможност да се снимат с деветата купа на „Лудогорец” преди, по време на и след като завърши лятната инициатива „Танцувай с нас”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе