Летни занимания стартира кубратското читалище

Пеене, танци, рисуване и творческо ателие са предложенията на местното читалище за малчуганите за лято 2020 година. Вече шеста година кубратските деца имат възможност в определени дни да прекарат полезно и приятно време в културната институция. Ръководителите на различните дейности – пеене (Гинка Денчева), рисуване (Димитър Атанасова), танци (Гинка Панчева) и творческо ателие (Диана Илиева) занимават и обучават деца на различна възраст в продължение на два месеца.

Един добър начин за осигуряване на творческо уплътняване и оползотворяване на свободното време на децата и в помощ на работещите родители. Към момента декларации за участие са подали родители на близо 40 деца, разпределени по интереси и предпочитания, сподели Гинка Денчева, секретар на читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1891“.

От педагогическа гледна точка това са полезни дейности и форми на работа. От една страна децата имат възможност да общуват със своите връстници и по този начин обогатяват и разширяват социалните си контакти. От друга разгръщат въображение и талант, и по този начин развиват творческите си способности. Според специалисти деца, които прекарват повече време заедно със сходни интереси имат възможност да попиват, учат от тях и не на последно място да им подражават. Така се вдъхновяват и мотивират от своите връстници.

Първото събиране е на 15 юли от 10 .00 часа в ритуалната зала, където желаещите ще се видят със своите ръководители и ще получат указания за начина на провеждане на творческите срещи и предизвикателства.

МКБППМН-Кубрат подкрепя извънучебните дейности и форми на работа, които организира културната институция и в края на творческото лято ще подари позитивни папки на децата-участници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе