Отменят се Капанският събор в Гецово и Панаирът на киселото мляко

Снимка: Община Разград

Три от масовите събития от Културния календар на Община Разград за месец Юли се отменят поради усложненията от извънредната епидемична обстановка в страната.

Организацията им бе в напреднала фаза, две от мащабните културни събития – Капанският събор в Гецово и Панаирът на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти – са сред емблемите на Община Разград и местната управа планираше да ги проведе в целия им блясък. Имаше потвърждения и от известни изпълнители и състави. Провеждането на двете събития обаче може да подложи на риск здравето на участниците и гостите, затова на заседание на Областния кризисен щаб за борба с Коронвируса, чийто председател е Областният управител Гюнай Хюсмен, бе взето решение да се отменят с оглед безопасността на всички участници.

В четвъртък, 16 юли, няма да се проведе и второто издание на стартиралата преди седмица лятна инициатива на Община Разград „Танцувай с нас“.

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се извинява на всички жители на общината, които очакваха с нетърпение любимите си празници, но ги уверява, че след отминаването на пандемията с Коронавируса Община Разград ще реализира намеренията си за наситена и интересна културна програма, за която всички сме зажаднели.

Изявление на Денчо Бояджиев

Изявление на кмета Денчо Бояджиев във връзка с предстоящите културни мероприятия.

Публикувахте от Община Разград в Вторник, 14 юли 2020 г.

До тогава Община Разград призовава гражданите да се пазят и да бъдат здрави!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе