Разградска фирма влиза в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale

Endeavor България избра следващите 12 компании, които ще преминат през единствената програма за развитие на бизнеса в България. Тази година селекцията е интересна поне по две причини – компаниите идват от различни градове в страната и дори има участник от Македония. Повече от половината от компаниите са на пазара вече повече от десетилетие.

След пет години наблюдение на българския пазар и разговори с предприемачи с голямо въздействие, организацията за предприемачество в глобалната мрежа Endeavor достигна връхната си точка. Повечето от компаниите, които отговарят на критериите за избор в глобалната мрежа, вече са част. 

YouTube

Endeavour България обикновено избира предприемачите, чиито начинания имат потенциал да развият компаниите си поне още 10 пъти над това, коетo са днес. През 2019 г. Endeavor България стартира първата си програма за растеж в подкрепа на основателите, които са някъде между валидирането на своите продукти и точката на пречупване – Dare to Scale.

Сред над 40 кандидати бяха избрани едва 12 фирми. Наставниците и експертите на Endeavor интервюираха кандидатите, за да изберат 12-те компании, които най-добре отговарят на критериите за предварителен подбор – а именно стратегиите им за растеж, бизнес модела и потенциала за лидерство. Всички кандидатствали трябваше да отговарят на предварително зададени критерии – да имат вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2019 г., броят на служителите да не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът им да e с потенциал за глобален растеж.

Програмата ще продължи през периода септември-декември, като тази година акцентът ще бъде върху бизнес възможностите при кризисни условия на пазара. Избраните компании ще преминат през 6 семинара, разделени в 4 модула, включително маркетинг, продажби, финанси и HR, индивидуални сеанси за наставничество и събития в мрежа.

Част от тези 12 фирми е и разградската „ИНОКС“ ООД / „Интер инжинеринг 10“ ООД. Фирмата „Интер инжинеринг 10“ ООД е открита през 2010 г. в Разград като инженерна връзка към INOX – компания с над 20 години опит в производството на стоманени изделия. Компанията предлага голямо разнообразие от инженерни услуги в областта на дизайна, управлението на проекти, разработката, строителството, производството и монтажа, както и поддръжката и ремонта на изработени по поръчка машини и оборудване според нуждите на клиентите. Дългосрочната мисия на „Интер инженеринг 10“ е да се превърне в избор №1 за клиентите, като предоставя продукти и услуги, които могат да се конкурират с решенията, предлагани от световните лидери в производството, но на достъпни цени.

Единият от собствениците на фирмата – инж. Радомир Рашков – ще я представи на тазгодишната програма за развитие на бизнеса Dare to Scale.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе