100 нови кошчета поставят служители на ОП“Паркстрой“, завършват и лятното зацветяване

По подмяна на кошчетата за смет и поставяне на нови места, където има необходимост, работят служители на ОП“Паркстрой“. През последните години обновяване на кошчетата в Разград не е извършвано, затова със средства от общинския бюджет е закупено по-голямо количество – 100 съда за смет, подходящи за градинки и обществени места – и е започнало поставянето им във всички разградски квартали.
В същото време от ОП“Паркстрой“ завършват кампанията по лятно зацветяване на областния град, тя включваше засаждането на над 60 000 стръка различни цветя. През последните дни бяха оформени няколко цветни композиции. В градинката до Часовниковата кула се завърнаха двете пеперуди с цветя, я пред Филхармонията – струнен музикален инструмент, в който са засадени стръкчета цветя.

YouTube

Тематична е цветната украса и пред стъклената зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, където сръчните работнички от ОП“Паркстрой“ поставиха 2 вида фигури. В палитрата са засадени алтернатера, импатиенс, резене, агератум и тагетис, а в двете тубички бои – два вида тагетис, съобразно цвета на боичката.

Последният щрих от лятното зацветяване, което ОП“Паркстрой“ извършва, е обновяване на растенията в зеленото островче на кръговото кръстовище в центъра на Разград.

Снимка: Община Разград

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе