Ученици от Разградско могат да се включат в Лятната онлайн академия на “Заедно в час”

За първи път ученици от 1. до 12. клас от Разградско могат да се включат в Лятната академия на “Заедно в час”. Заради епидемията от коронавирус и повишеният брой на заболели през последните седмици и след консултация с външни организации събитието преминава в онлайн формат. Това позволява отварянето на нови места за лятното училище и включването на ученици, които живеят извън София.

За записване в академията родителите трябва да попълнят формуляр за участие на сайта на организацията.

YouTube

ПОВЕЧЕ ЗА ОНЛАЙН ЛЯТНА АКАДЕМИЯ

Онлайн лятната академия ще продължи от 3. до 14. август, всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч.

На ден е предвидено учениците да имат по четири учебни часа с междучасия от 10 минути между всеки от тях. Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр. 

Основна цел на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заради пандемията от COVID-19 ще бъде обърнато специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение.

“Вярваме, че в момента най-важното е да мислим за общата си безопасност и здраве. Затова взехме решение, да не рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Това, че онлайн форматът ни позволява да достигнем до ученици от цялата страна ни мотивира още по-силно да проведем академията по най-добрия възможен начин. Адаптираме програмата така, че да бъде максимално застъпен моделът на академията до момента – да бъдат интегрирани интересите на децата и да може учебното съдържание да бъде полезно и приятно за учениците. Стараем се също заниманията да не изискват допълнителна ангажираност от страна на родителите”, коментира промяната във формата Мариян Ранков, ръководител “Развитие на учители” в “Заедно в час”.

В подготовката за онлайн академията екипът на “Заедно в час” и новите учители ще стъпят на опита на общността от учители и училища партньори на фондацията от последните месеци, споделен опит от партньорите на организацията от глобалната мрежа Teach For All и добри практики в онлайн обучението от цял свят. 

Лятната академия на “Заедно в час” се провежда за десета поредна година. Традиционно академията се провежда на живо в училища в София и събира стотици деца. Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г. Партньори на тазгодишната Лятна академия са Фондация “Америка за България”, Титан Златна Панега Цимент, Breaktime, ITST technology, Сердика Център

За „Заедно в час“:

Фондация „Заедно в час“ е създадена през 2010 г. и работи за осигуряване на качествено образование за всяко дете в България. През своите програми организацията развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. В област Разград дългогодишен регионален партньор на „Заедно в час“ е „Амилум България“ ЕАД. 

Организацията е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе