Разград отбеляза 183-тата годишнина от рождението на Васил Левски

Снимка: Община Разград

С кратка тържествена церемония Разград отбеляза с 183-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието се проведе в двора на разградското училище, носещо името на Апостола, организираха го ОУ”Васил Левски” и Община Разград.

Литературно-музикална композиция под надслов „Левски, Апостоле!” представиха деца от Детска театрална формация „Роли Дроли“ и клуб „Млади възрожденци“ към ОУ“Васил Левски“. Тържественото слово произнесе председателят на Общинския комитет Васил Левски” Мирослава Кацарова. Тя припомни значимостта на личността и делото на Васил Левски за българската история, непреходността на заветите му и актуалността на думите му и днес. Словото на Мирослава Кацарова завърши с едноминутно мълчание в памет на Апостола на Свободата.

От името на Кмета Денчо Бояджиев венец поднесоха заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров. Цветя поднесе и Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев.

Венци и цветя бяха поднесени и от: ученици и ръководството на ОУ”Васил Левски”-Разград, от името на Областния управител Гюнай Хюсмен, от името на народния представител Десислава Атанасова, от общински съветници от ГЕРБ, от ВМРО, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, признателни граждани.

Публикувахте от Община Разград в Събота, 18 юли 2020 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе