Община Кубрат закупи нов автомобил за социални услуги

Със средства на Община Кубрат бе закупен чисто нов автомобил за нуждите на Общинското предприятие „Социални услуги“ в град Кубрат. Днес по автомобила бяха финализирани всички документални процедури и регистрации и той бе доставен пред сградата на общинската администрация в лудогорския град, съобщават от общинската информационна служба в Кубрат.

YouTube

Ключът на новото возило, марка „Ford“, връчи лично кметът Алкин Неби в присъствието на директора на общинското предприятие Ахмет Камбер и представители на общинското ръководство. Автомобилът ще доставя храна за домашните патронажи в селата Бисерци, Божурово, Звънарци и Юпер, като със осигуряването на превозното средство ще се подобри качеството на предоставяната услуга. Директорът на социалното предприятие Ахмед Камбер изказа лични благодарности към ръководството на Община Кубрат и по-специално към кмета Акин Неби и зам.-кмета Женифер Пойраз. От своя страна кметът Неби пожела на служителите и екипа на общинското предприятие много здраве, успешна и безаварийна работа. Автомобилът е на стойност 35 900 лв., с двугодишен гаранционен срок, изцяло оборудван и пригоден за доставки на хранителни продукти по населените места в общината.

Това е третия нов автомобил в обновения автопарк на предприятието. Припомняме, че през изминалата 2019 г. по проект бе закупено ново возило, което до момента се използва за предоставяне на мобилни интегрирани здравно-социални услуги по проект „Домашни грижи за възрастни хора в община Кубрат“. Община Кубрат, със съдействието на Местна инициативна група ( МИГ) Завет-Кубрат, ще осигури и четвърти автомобил за нуждите на общинското социално предприятие. Предвижда се финансовите средства да бъдат осигурени чрез европейски проект.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе