Проведе се работна среща с областния управител на област Разград, проф. Олег Попов и представители на транспортния бранш в региона

Днес, 31 юли 2020 г., Заместник областния управител на област Разград Евгени Драганов взе участие в проведената пред Военния клуб в град Русе работна среща с участието на проф. Олег Асенов, който е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, Валентин Колев – Заместник областен управител на област Русе и представители на транспортни фирми от областите Русе, Разград, Търговище и Силистра.

Припомняме, че това е втора поредна среща с превозвачите в региона за по-малко от месец и е част от активния диалог на пътната администрация с бранша. По време на срещата, професор Асенов даде отговори на конкретни въпроси и казуси, поставени на провелата се на 10-и този месец среща в крайдунавския град. Обсъдено беше и функционирането на тол системата.

YouTube

Намалява броят на нарушенията на превозвачите, ползващи тол системата, като за този месец те са под 100, което е около 10 пъти по-малко от предходния месец юни, стана ясно в хода на дискусията. По думите на професор Асенов данните показват, че българските транспортни фирми се адаптират значително по-добре към електронната система  за таксуване на база изминато разстояние.

Той отбеляза още, че през месеците септември и октомври, когато на практика е началото на активния сезон, ще бъде направен детайлен анализ на функционирането на тол системата, както и на събраните приходи.

Професор Асенов коментира и предстоящата рехабилитация на пътя Русе – Кубрат. През тази седмица беше подписан договор за финансиране на проекта от страна на Управляващия орган, а също така е изтекъл и срокът за обжалване на обществената поръчка за изпълнител. Посоченото означава, че вече е стартирала процедура за сключване на договор и до края на август трябва да приключат всички подготвителни дейности, а от септември да започне работа на терен. Ремонтът на трасето ще се изпълнява на два лота, като в началото на зимния период е предвидено създаването на организация, която да реши по-голямата част от проблемите по трасето. Срокът за завършване на ремонтните дейности е 10 месеца, но има възможност това да се случи и по-бързо.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе