Топ 10 на футболистите с най-много международни голове

Да играеш за националния отбор на страната си е чест, за която всеки футболист си мечтае. Има нещо специално в това да очакваш мачът да започне, заставайки пред феновете и слушайки химна на страната си. Едва ли има друга подобна тръпка!

Има нападатели, които са записали имената си в историята, що се отнася до броя на отбелязани голове за националните им отбори. В тази статия ще ви представим Топ 10 на най-резултатните играчи в историята на международния футбол. Сами ще се уверите, че тези футболисти са дали наистина много на своите държави.

YouTube

А ако искате да почувствате още по-голяма тръпка от великата игра, съветваме ви да се запознаете с коефициентите на Уинбет и да изпробвате късмета си!

10. Сунил Чхетри (Индия) – 72 гола

Сунил Чхетри е реализатор №1 в историята на индийския национален отбор. На клубно ниво той така и не успява да се реализира в Европа, но за своята родина бележи без спирка.

9. Башар Абдула (Кувейт) – 75 гола       

Кувейт не е държава с успехи във футбола, но прави впечатлението на бившия национал на арабската страна Башар Абдула. Да отбележиш толкова много голове определено е впечатляващо.

8.Кунишиге Камамото (Япония) – 75 гола

75 гола в 76 мача – това е страхотното постижение на Кунишиге Камамото, който и до днес остава реализатор №1 в историята на “самураите”. Клубната му кариера е не по-малко впечатляваща – 202 гола в 251 мача за Янмар Дизел.

7. Сандор Кошич (Унгария) – 75 гола

Бивш футболист на клубове като Барселона и Ференцварош, Сандор Кошич бе истински еталон за централен нападател – висок и атлетичен. Той е един от големите голмайстори в историята на унгарския футбол.

6. Пеле (Бразилия) – 77 гола

Краля на футбола не е играч, който се нуждае от представяне. Носител на три световни титли, Пеле завинаги остава един от най-великите в цялата история на играта. Головете му за “Селесао” наброяват 77, а в момента Неймар е по петите му с 61 попадения.

5. Хюсеин Саед (Ирак) – 78 гола

Хюсеин Саед не е футболист, познат на широката общественост, но в родината си Ирак той е истинска легенда със своите 78 попадения за страната. Цялата си кариера той прекарва в само един клуб – Ал-Талаба.

4. Годфри Читалу (Замбия) – 79 гола

111 мача и 79 гола – определено легендата на Замбия Годфри Читалу е знаел как да намира мрежата зад противниковите вратари. През 1993 година той става и треньор на националния отбор, но без да постигне успехи.

3. Ференц Пушкаш (Унгария) – 84 гола

С 84 гола в 85 мача, легендата на Реал Мадрид Ференц Пушкаш записва името си в историята на унгарския национален отбор. Това прави впечатляващите 0.99 гола средно на мач – едно невероятно постижение, независимо от епохата.

2. Кристиано Роналдо (Португалия) – 99 гола

Съвременният футболен гладиатор Кристиано Роналдо е на само един гол от границата от 100 международни попадения. Можете да бъдете сигурни, че това ще се отбележи подобаващо, когато рекордът на “седмицата” стане факт.

1. Али Даеи (Иран) – 109 гола

Рекордът му най-вероятно ще бъде задминат от Кристиано Роналдо, но поне засега Али Даеи остава №1 по брой отбелязани голове за национален тим – 109. В клубната си кариера той играе за клубове като Байерн Мюнхен, Арминия Билефелд и Херта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе