Община Кубрат реконструира декоративен мост

Служители на Община Кубрат извършват основна реконструкция на декоративния мост в Градски парк „Омол“ в Кубрат. Днес основно бяха подменени носещи дъски и други части от реконструкцията на красивото съоръжение.

YouTube

От общинската информационна служба припомнят, че мостът в района на паметника на загиналите във войните на няколко пъти е бил подлаган на вандалски атаки, за които са сигнализирали будни граждани. В красивия градски парк се обновяват кошчета, съоръжения за игра и отдих целогодишно. За опазването и стопанисването на изграденото се работи в насока за осъществяването на по-стриктен и качествен контрол, но за тези цели е необходимо и по-будно гражданско самосъзнание за опазването на общинското имущество, за което Община Кубрат е призовавала многократно.

Градският парк в Кубрат е създаден през 1962 година и съхранява в границите си ценно разнообразие от растителни видове. Носи името на шведския град Омол, с който Кубрат е побратимен. В парка се срещат над 50 вида растителни видове, сред които: бял бор, чер бор, кипарис, хемикипарис, туя, тис, черна мура, ливански кедър, смърч, чинар, златен дъжд, явор, гинко билоба, полски ясен, шестил, бреза, върба, див рошков, орех и други. Друга добра новина бе съобщена по-рано от местната управа и тя е свързана с основна реконструкцията на градския часовников механизъм, символ на Кубрат, за който ще бъде съобщена допълнителна информация от пресслужбата на общинската администрация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе