Два нови случая на COVID-19 и един смъртен случай в област Разград

По информация на Регионалната здравна инспекция, за изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани два нови потвърдени случая на COVID-19.

Единият случай е жена на 48 г. от гр. Разград. Потърсила е медицинска помощ на 11.08.2020 г. в УМБАЛ „Канев“ – Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

YouTube

Вторият случай е жена на 67 г. от с. Веселина, община Лозница. Потърсила е медицинска помощ на 11.08.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в изолатора на Отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с Артериална хипертония II ст.

За съжаление вчера е починал мъж на 63 г. от с. Вазово, община Исперих, който е потърсил медицинска помощ на 07.08.2020 г. в „МБАЛ – Шумен“ АД. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет, който е изследван  в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е бил със следните придружаващи заболявания: Мозъчно-съдова болест, Състояние след прекаран инсулт, Исхемична болест на сърцето.

Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 изказва съболезнования на роднините и близките на починалия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе