На 12 септември ще е честването на 75 години организиран баскетбол в Разград

Организационният комитет за честване на 75 години организиран баскетбол в Разград обяви нова дата за отбелязване на годишнината – 12 септември. Събитията се провеждат под патронажа на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. Първоначалната дата за провеждането на честването бе 2 май, но заради световната пандемия с COVID-19, то бе отложено.

В навечерието на честването ще бъде издаден юбилеен вестник, ще бъде подготвена и изложба с архивни снимки от историята на баскетбола в Разград, тя ще бъде подредена във фоайето на спортна зала „Лудогорец“, където ще се проведе самото честване. От Организационния комитет призовават жителите на града да споделят своите и на родствениците си спомени за силните моменти в разградския баскетбол, като предоставят подобни фотографии за включване в изложбата. Тя ще може да бъде разглеждана и онлайн – допълниха организаторите. Телефонът за връзка с организаторите е 0896758888, Стефан Данаилов.

YouTube

От 16,00 ч. на 12 септември в зала „Лудогорец“ започват баскетболни срещи на ветерани в отделни възрастови групи.

Всички участници в честването ще получат плакети, юбилеен вестник и тениска с логото на празничното събитие. Организаторите призовават участниците да направят заявка на тел. 0896758888 до 31 август с размерите за тениските, които ще получат. 

Честването ще завърши с тържествена вечеря в ресторант „Лес“ за баскетболните хора от Разград и техните гости, в програмата ще участват възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца.

Сред потвърдилите вече гости са: Христо Христов и Георги Глушков от Българската федерация по баскетбол, баскетболните ветерани Марин Романски, Дарин Великов, Симеон Варчев, също и журналистът от БНТ Петър Василев с телевизионен екип.

Председател на Организационния комитет е Стефан Данаилов, а членове: Наталия Халачева от БК“Вълци-Разград“, изпълнителният директор на „АДМ-Разград“ Светлозар Караджов, бившите баскетболисти Марин Кинов и Петко Петков, бившият баскетболист, треньор, а сега заместник-директор на Спортно училище-Разград Николай Ангелов, Валери Бойчев – главен експерт в Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе