Съставиха 194 фиша и 62 акта при специализирана полицейска акция в Разградско

Снимка: ОДМВР-Разград

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места и извън тях се проведе от 13 до 18 август на територията на ОДМВР-Разград. По време на акцията са констатирани и заснети 361 нарушения на скоростните режими. Проверени са 1084 моторни превозни средства и 1386 лица.

За установените нарушения са съставени 194 фиша и 62 акта. Целта на разпоредената полицейска акция бе да се засили контрола за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими, водачите бяха проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП.  

13 водачи са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани, двама за неправоспособност, трима – за отнето предимство на пътя. Четирима шофьори са седнали зад волана след употреба на алкохол, като при трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

В хода на операцията са връчени 54 електронни фиша.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе