Съставиха 194 фиша и 62 акта при специализирана полицейска акция в Разградско

Снимка: ОДМВР-Разград

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места и извън тях се проведе от 13 до 18 август на територията на ОДМВР-Разград. По време на акцията са констатирани и заснети 361 нарушения на скоростните режими. Проверени са 1084 моторни превозни средства и 1386 лица.

За установените нарушения са съставени 194 фиша и 62 акта. Целта на разпоредената полицейска акция бе да се засили контрола за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими, водачите бяха проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП.  

YouTube

13 водачи са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани, двама за неправоспособност, трима – за отнето предимство на пътя. Четирима шофьори са седнали зад волана след употреба на алкохол, като при трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

В хода на операцията са връчени 54 електронни фиша.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе