68-годишна жена от Кубрат е новият случай на COVID-19 в област Разград

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград на 24.08.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на заразени с COVID-19 жители на област Разград.

 Случаят е жена на 68 г. от град Кубрат, община Кубрат. Потърсила е медицинска помощ на 22.08.2020 г. в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Медика Русе“ АД, гр. Русе, където е хоспитализирана в отделението за инфекциозни болести. Изследвана e в Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „Здраве 99“ ООД.  Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Заразената има следното придружаващо заболяване: артериална хипертония – втора степен.

YouTube

Според предоставената от РЗИ – Разград седмична справка към вчерашна дата общият брой на регистрираните случаи от COVID-19 в област Разград е 149, от тях активните са 14, на домашно лечение са 8 заболели, а хоспитализираните лица са 6.

За миналата седмица са оздравели 27 заболели от коронавирус жители от област Разград, няма починали лица, новорегистрираните случаи са 7, общият брой на поставените под карантина е 146.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе