229 нарушения на скоростта, 202 фиша и 81 акта състави пътна полиция в Разградско по време на спецакция на пътя

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата се проведе от 21 до 26 август на територията на ОДМВР-Разград, съобщават от полицията. По време на акцията са констатирани и заснети 229 нарушения на скоростните режими. Проверени са 1385 моторни превозни средства и 1866 лица.

За установените нарушения са съставени 202 фиша и 81 акта. Целта на разпоредената полицейска акция бе да се засили контрола за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими, водачите бяха проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП.

YouTube

19 водачи са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани, двама за неправоспособност, четирима – за отнето предимство на пътя. Петима шофьори са седнали зад волана след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила. Шест от проверените да шофьорите са санкционирани за неспазване на пътни знаци и маркировка.

В хода на операцията са връчени 51 електронни фиша.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе