Лудогорец II с обрат срещу Пирин (Благоевград)

Лудогорец II, съставен само от таланти от местната школа, постигна знаменит обрат над един от претендентите за влизане в елитната efbet Лига – Пирин в мач от V кръг на Втора лига. Момчетата на Тодор Живондов изоставаха с 0:2, но снигнаха до 3:2, като изнесоха лекция по футбол на именития си съперник от Благоевград, в чийто редици личаха имената на опитни футболисти като Станислав Манолев, Николай Бодуров, Преслав Йорданов и други. Талантите от школата на деветкратния шампион имаха превъзходство през всичките 90 минути, като надиграха съперника не само тактически, но и физически.

YouTube

Пирин поведе в началото на мача. В рамките на 8 минути резултатът стана 0:2 след попадения на Преслав Йорданов и Джон. Вместо обаче да се стъписат от лошия развой на двубоя, момчетата в зелени фланелки тръгнаха за обрат и голът за 1:2 не закъсня. Негов автор в 27-ата минута стана капитанът Иван Йорданов, който има мачове и за първия тим. В 59-ата минута нападателят Димитър Митков изравни, като оползотвори сериозният натиск на Лудогорец II в тези минути.

Трите точки за талантите донесе Владислав Найденов. Крилото се възползва от невероятната си бързина и след атака отляво фиксира крайното 3:2.

Резултатът е напълно заслужен с оглед показаното от двата отбора на терена. Гостите можеха дори да си тръгнат с още по-изразителна загуба, ако не бяха някои пропуски пред вратата на Петров.

ЛУДОГОРЕЦ II – ПИРИН 3:2

0:1 Пр. Йорданов (6′)
0:2 Джон (14′)
1:2 Ив. Йорданов (27′)
2:2 Митков (59′)
3:2 Найденов (85′)

ЛУДОГОРЕЦ II: Русанов, Костадинов, Кельовулев, Дост, Генчев, Димитров, Йорданов, Илиев, Петров, Чукалов, Митков (Шоко, Вълчев, Караангелов, Найденов)

ПИРИН: Петров, Бастунов, Бодуров, Николов, Исуф, Кобалви, Хендерсън, Станоев, Пр. Йорданов, Георгиев, Манолев (Карачанаков, Оукли, Алексиев)

Спортен център Лудогорец, 200 зрители

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе