Четири са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 29.08.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград. 

Единият случай е мъж на 41 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е мъж на 20 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

Третият случай е жена на 64 г. от гр. Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в СМДЛ „Цибалаб“ – София. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е без клинични оплаквания. Оставена е в дома й, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония  I ст.

Жена на 42 г. от с. Сеслав, община Кубрат е четвъртият случай на COVID-19 в област Разград. Потърсила е медицинска помощ в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

Общо регистрираните случаи на заболели от COVID-19 в област Разград са 155. От тях активни са 12, на домашно лечение са 8 лица, а хоспитализираните са 4.

За изминалата седмица са оздравели 6 лица, едно лице е починало. Новорегистрираните са 6. 105 лица са поставени под карантина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе