С красиво тържество завършиха летните занимания за деца в Кубрат

С много игри, приятни емоции, песни и танци завърши лятната работа с деца в град Кубрат, съобщават от общинската информационна служба.

YouTube

Събитието се проведе днес в Ритуалната зала при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ в лудогорския град. Песни, танци, рисуване и творческо ателие бяха сред предложенията за малчуганите през лятната им ваканция. В продължение на два месеца /юли и август/ ръководителите на различните дейности: рисуване – Димитър Атанасова, пеене – Гинка Денчева, танци – Гинка Панчева и творческо ателие – Диана Илиева занимаваха и обучаваха децата.

Това лято заниманията бяха посещавани от около 30 деца на различна възраст, като последният ден на месец август бе отбелязан подобаващо. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха библиотечните специалисти Милена Димитрова и Стефка Явашева, както и талантливите изпълнители към певческата школа – Александра Овчарова, Доника Емилова и Росиана Няголова. За децата бяха организирани забавни игри, в които трябваше да отгатват и подреждат думички, а отборите на гъбарковците и пиперковците както винаги се справиха отлично. Лесно бе отгатнато и известното стихотворение на патриарха на българската литература „Опълченците на Шипка“ (известно още и като одата „О, Шипка!“) на поета Иван Вазов.

Освен тези игри децата отговаряха и на интересни въпроси, пяха и се забавляваха както умеят най-добре. Събитието бе уважено от председателя на културната институция в Кубрат инж. Руси Русев, който връчи на децата свидетелства за отличната лятна работа и им пожела още по-успешна нова учебна година. Забавната среща приключи с танци и голямо празнично хоро. За децата бяха осигурени вкусни лакомства, а техните творчески произведения вече бяха изложени на видно място за жителите и гостите на града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе