Десетки малчугани от Кубрат получиха ранички за първия учебен ден

Десетки първокласници от град Кубрат получиха рано тази вечер чисто нови ученически раници и пособия към тях напълно безплатно. Това съобщават от пресслужбата към общинската администрация в Кубрат. Акцията се осъществява по решение на Кмета на Община Кубрат Алкин Неби.

YouTube

Раничките са осигурени безвъзмездно от Движението за права и свободи (ДПС), както и от народни представители на политическата сила. Срещата с бъдещите ученици наесен се проведе в градски парк „Омол“ в присъствието на кмета Неби, председателят на местния законодателен орган Хюсеин Юмеров, общински съветници, представители на общинското ръководство на ДПС, много родители, близки и приятели.

На децата кметът пожела успешна учебна година и разбира се да радват всички с много шестици и постижения в училище. Кметът сподели, че инициативата е насочена предимно към децата и допълни, че за всички 110 първокласници в общината са осигурени ранички. Акцията вече протече на територията на общината, като кампанията в Кубрат стартира от днес и тя ще обхване общо 60 деца. Днес раничка получи и единствения първокласник от с. Горичево, който бе придружен от кмета на селото Ерсен Ибрям. За всички малчугани бяха осигурени безалкохолни напитки и лакомства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе