Община Кубрат се сдоби с чисто нов багер от висок клас

Чисто нов багер вече ще служи вярно на жителите на община Кубрат. Новата машина е от най-висок клас и днес бе показана за първи път в град Кубрат, съобщават от общинската информационна служба. Машината JCB-4cx е закупена с финансови средства от Община Кубрат.

YouTube

От Общината припомниха, че с неусвоените средства, постъпили в общинската хазна за периода 2018 – 2019 г. за снегопочистване, местният парламент взе решение за закупуване на техника за зимно поддържане и снегопочистване за сумата до 200 хил. лева.

Днес машината бе транспортирана със специализиран превоз, а представители от фирмата запознаха ръководството на Общината със спецификациите и техническите характеристики. Багерът ще се използва не само за снегопочистване, но и за други цели, тъй като е снабден с две кофи, гребла и храсторез от висок клас. Тежката машина е с уникални характеристики и е единствена от своя род в общината и региона. На място присъстваха кметът Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, жители и гости на града. Сред присъстващите бе и кмета на с. Брестовене Фикрет Емин, който лично поздрави кубратския градоначалник за новата придобивка.

С техническа помощ на местния бизнесмен г-н Гюнан Халил от платформата бе свален и новия храсторез, който след монтиране на място бе изпробван успешно в покрайнините на общинския център. „Наистина това е ценна придобивка за жителите на общината, багерът ще улесни до голяма степен задачите ни и е идеално средство за работните ни цели целогодишно“, сподели кметът Неби, който допълни, че машината ще започне работа съвсем скоро.

Багерът разполага с удобна кабина и климатик, а сърцето му е невероятен двигател, на който може да се разчита. За максимално представяне и продуктивност, двигателят осигурява мощност от 109 конски сили и въртящ момент 516 Нм. В комбинация с опционалната 6 степенна Autoshift скоростна кутия, разхода на гориво може да бъде намален с до 25% и времето за придвижване – съкратено с до 10%. Големият 150-литров комбиниран резервоар за гориво е напълно неръждаем. По този начин в резервоара не се образува ръжда и горивната система е защитена. Ежедневните проверки на системите се извършват автоматично от системата за управление CANBUS.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе