Грижа за тънката коса: да посрещнем есента подобаващо

Ние обаче знаем точно как да се грижим за фината коса през есента, за да възстанови тя блясъка си, да има плътност и енергия.

Есенна терапия за тънка и слаба коса

Началото на есента е времето за възстановяване на нейното здраве. В крайна сметка, представете си колко стрес е изпитала през лятото! Солената морска вода, горещият и сух въздух могат да нанесат сериозни увреждания дори на плътни коси, а какво остава за тънките. Но ние няма да се откажем, нали? Започнете с възстановяващ спрей, който да отговори на нуждите ви – такъв, който да се нанася лесно и да не изисква измиване. Друга изключителна важна стъпка е боята за коса – тя трябва да е подходяща, щадяща и същевременно да покрива всичките ви изисквания откъм цвят – затова чудесен избор е Schwarzkopf Color Expert

YouTube

Нежно почистване 

За момичетата с фини коси е по-добре веднага да забравят за масовите шампоани от дрогериите. В крайна сметка нямаме нужда от вредни вещества, които просто допълват състава. Най-добре заложете на професионален шампоан, чийто етикет сте прочели добре. Такъв тип козметика насища косъма с хранителни вещества, уплътнява го и значително улеснява разресването. 

Разплитане на възлите

Знаете, че фината коса може да бъде много гладка или точно обратното – стърчаща и непокорна? В първия случай, почти не се поддава на стилизация и практическите няма никакъв обем, а във втория не може да се разреше добре и при най- малките промени във влажността бухва неприятно. Какво да правим? Отново трябва да търсим помощ от специализиран балсам, който да възстанови плътността и обема на тънката и слаба коса. Той също трябва да е подходящ за честа употреба, да не съдържа силикони, парабени и оцветители и най-важното да не натежава на косата, която така или иначе няма обем. 

Оформяне

Смятате, че да оформите тънката коса е почти невъзможно. Всъщност с подходящата грижа, можете да направите каквато искате прическа. Продуктите за стилизация на фина коса трябва да бъдат възможно най-леки, в противен случай кичурите ви ще висят безжизнено около лицето. Не искате това, нали? Тогава изберете, например, леко масло, което да съдържа натурални лечебни олиа и екстракти, както и компоненти, които да не натежават и да предотвратят наелектризирането. 

Уверени сме, че следвайки тези няколко лесни съвета, можете лесно да трансформирате тънката и безжизнена коса след лятната ваканция в обемна, блестяща и здрава!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе